Om Åland Event

Om Åland Event

Åland Event är ett litet företag med stora planer som planerar, förbereder och genomför åländska sport- och fritidsevenemang. Företaget har en styrelse på tre personer samt en anställd projektledare.

Åland Events styrelsemedlemmar är:
Hubertus von Frenckell, ordförande
Tomas Brunberg, styrelsemedlem
Ia Colérus, styrelsemedlem och projektledare

Funktionärer & samarbetspartners


Funktionär?

För att kunna genomföra lyckade och säkra evenemang samt få allt att fungera på bästa sätt för både deltagare, publik och allmänhet så behövs hjälp av ett stort antal funktionärer/ volontärer.
Vi har inlett samarbete med olika föreningar som hjälper oss med denna oersättliga hjälp men finns alltid behov av flera!

Beroende vilket evenemang det handlar om varierar både typen av uppgifter, antalet personer som behövs samt hur långa stunder som funktionärer behövs. Du behöver inte kunna något om sporten och/eller ha andra förkunskaper – vi lär dig det du behöver kunna. Det finns alltid passande uppgifter för ALLA som vill HJÄLPA TILL!

Är Du, eller kanske du och ditt lag/ din förening intresserad av att vara med som FUNKTIONÄRER?
Läs dig då SÖKES Funktionärer 2022 och kontakta oss på info@alandevent.com!

 

Samarbetspartner?

Vi letar även efter seriösa och långsiktiga partners som vi tillsammans kan blicka framåt med! Vi erbjuder intresserade företag samarbets- och exponeringsmöjligheter inom en växande bransch. Möjligheterna är många och vi är möjliga på alla sätt och vis!
Tillsammans med pålitliga och goda samarbetspartners vill vi vidareutveckla våra evenemang och lägger stor vikt på att samarbetet ska kännas givande för båda parter. Det behöver inte bara handla om synlighet för er, utan kunde t.ex. också vara en del av företagets friskvårdstänkande med målet att få arbetstagare att delta i något av våra lopp.

Vill Ert företag synas på och samarbeta med våra evenemang?
Bekanta dig gärna med Åland Events sk 2021 Exponeringsmöjlighet UTAN beskrivning där det bl.a. står om våra mål och planer samt förslag på vad ett samarbete kan betyda för ert företag.
I en ”Kort beskrivning av evenemangen” (från 2020, 2021 kommer inom kort) presenteras var och ett av våra sju återkommande evenemang lite närmare, med bl.a. info om datum, uppskattat deltagarantal och ifall det finns något speciellt som t.ex. någon nyhet i år.
Genom att bekanta sig med Föreslagna 2021 AVTALSNIVÅER finns förslag på vad både helhets- och evenemangssponsorer kan betyda för ert företag.
Vänligen observera att dessa är endast förslag som kan justeras, ändras och kombineras på olika sätt – vi låter kreativiteten flöda och fantasin sätta gränser.

Vi kommer gärna med ytterligare info om våra evenemang och diskuterar hur ett samarbete kunde läggas upp, utan att ni binder er till något.
Intresserad? Kontakta oss då på info@alandevent.com

 

Förena nytta med nöje!

Letar du efter aktiviteter för ditt företag? Kanske konferens där ni inte enbart sitter stilla utan även får röra på er – på riktigt! Eller en ordentlig Kick Off där äkta teamwork behövs?

Samla ert gäng och satsa på en konferensresa till Åland som kombineras med ett idrottsevenemang!

Alla våra evenemang kan kombineras med en, eller flera dagars konferens för dig och ditt företag!
HÄR kan du bekanta dig med några alternativ (på finska och svenska) men finns flera möjligheter utöver det!
Alla våra evenemang har en sträcka som passar för så gott som alla!

Låter det intressant?
Kontakta oss för mera information på info@alandevent.com

 

Ditt evenemang?

Låt oss ordna ert fartfyllda företagsjippo med SUPathlon, svensexa med vattenskotersafari eller skolklassens femkamp. Du bestämmer och vi fixar!

Har du kanske redan ett evenemang men vill inte mera hålla i alla trådar själv? Vi hjälper dig gärna också med att planera, utveckla och genomföra evenemang som ännu bara är en idé eller som behöver vidareutvecklas!

Kan vi hjälpa er?
Kontakta oss på info@alandevent.com

 

Presentkort

Har du fullständig idétorka när det gäller att köpa gåvor till din partner, din goda vän eller kanske en äventyrslysten släkting som redan har allt som tänkas kan? Är du trött på att ge gåvor som  kommer att bli dammiga i ett hörn bak i hyllan?
Då är ett presentkort till evenemang den absolut bästa lösningen! En upplevelsepresent glädjer mottagaren för en längre tidsperiod. Uppladdningen och förberedelserna, själva evenemanget och därtill minnena som ofta lever kvar länge efter loppet!

Du kan välja mellan att ge ett presentkort till ett visst evenemang om du vet att deltagaren vill delta just i det loppet.Om du är osäkert på vilket lopp som lockar mest kan du ge ett presentkort som kan användas till alla våra evenemang.
Du väljer på vilken summa som presentkortet skrivs på! Presentkortet kan du själv printa ut eller få det skickat till dig per post!

Skicka ett mail till info@alandevent.com för mera information samt för att beställa den bästa gåvan!

 

Mission, vision och affärsidé

Mission
Åland Events mission är utöka och förbättra sport- och fritidsevenemangen på Åland både genom att utveckla redan befintliga evenemang och även skapa nyheter för den åländska marknaden.
Åland Event skall vara en naturlig samarbetspartner när andra föreningar/ företag vill utveckla och starta upp sina ideér om olika evenemang. Åland Event skall också finnas som en tillgång för att hjälpa dem med att vidareutvecklas sina befintliga evenemang där deras ideélla krafter och kunskaper inte räcker till.
Åland Event strävar efter en ekonomisk vinst med sin verksamhet, både för att ge avkastning på insatt kapital men också för att kunna vidareutveckla de olika evenemangen på ett professionellt sätt.

Vision
Åland Events vision är att utveckla eftertraktade sport- och fritidsevenemang med ett gott rykte som lockar deltagare från olika håll i Europa till vår vackra arena, Åland. Deltagarplatserna till evenemangen skall bli efterfrågade, och endast de geografiska begränsningarna skall sätta ett tak för hur stora evenemangen kan bli.

Affärsidé
Åland Event skall ordna sport- och idrottsevenemang som är både omsorgsfullt planerade, av högkvalitet och har ett gott rykte som lockar med både nya och gamla deltagare både från Åland och utanför Ålands gränser.
Evenemangen riktas i första hand till vuxna, men beroende på evenemang skall även yngre få delta i juniorklasser. Det skall också finnas lämpliga klasser både för den högt satsande tävlingsidrottaren och för den glada motionären.

 

Miljötänk för Åland Event

Vi tänker allt mera på miljön i samband med Åland Events alla sju evenemang, med målet att i framtiden hitta en miljömärkning som passar oss.
För stunden använder vi oss av komposterbara engångskärl som vi sorterar under/efter de olika loppen, vilket också ingår i våra hållbarhetslöften. Våra löften är uppgjorda i enighet med Bärkraft.ax  principer.
Se
Åland Events löften 2018

Åland Events löften 2019-2020

Vi är även Kranmärkta  ( Vattenskydd.ax ), vilket innebär att vi inte delar ut vatten på flaska utan använder oss enbart av kranvatten.

På Åland kostar vårt dricksvatten mindre än 0,3 cent per liter, vilket betyder att kranvattnet är flera hundra gånger billigare än vatten på flaska! Dessutom är kranvattnet lokalproducerat och levereras direkt till din kran. Med kranvatten slipper vi transporter och tillverkning av vattenflaskor som orsakar onödiga koldioxidutsläpp och avfall. Det gör att en liter kranvatten är 300 gånger bättre för miljön jämfört med samma mängd flaskvatten. Kranvatten är hälsosamt och hållbart, både för oss och miljön.

Mera info om Kranmärkningen och varför kranvatten istället för flaskvatten kan du läsa t.ex. på https://vattenskydd.ax/nya-kranmarkningar2018/ och http://www.svensktvatten.se/…/dr…/kranvatten-vs-flaskvatten/

 

VINN en STARTPLATS!